Workshop Effectief sturen aan de voorkant:
samenspel politiek bestuur en management in overheidsorganisaties

 

Voor wie?

Bestuurders en ambtelijk managers in gemeenten, provincies en waterschappen.

Wat levert het op?

“We hebben nooit de tijd om iets in 1 keer goed te doen, maar wel de tijd om iets weer over te doen.”

Dit is een frustratie die ik vele malen in mijn trainingen voor projectleiders, programmamanagers en procesregisseurs hoor. We willen meer aan de voorkant sturen en hoe doorbreken we het patroon dat we steeds meerdere keren moeten bijsturen? Hoe krijgen we daadkracht in de organisatie?

Het antwoord is niet eenvoudig, maar 1 van de oorzaken die ik zie als bron van ineffectiviteit en ernergieverlies in overheidsorganisaties is het slechte samenspel tussen bestuur en management. Er wordt veel over de inhoud gesproken, wensen over resultaten, terwijl 60% van het resultaat bepaald wordt door betrekkingen, de wijze van sturing en de manier waarop het spel gespeeld wordt.

Aan de basis van dat spel ligt ook het spel tussen bestuur en management; zeker voor de grote maatschappelijke opgaven.

We hebben een workshop ontwikkeld speciaal voor bestuurders en managers waarin dit samenspel aan de hand van de 5 cruciale vragen wordt besproken.

Deze workshop kan qua inhoud en tijd op maat per directie en college worden gemaakt.

De workshop geeft inzicht in het samenspel dat nodig is als partnership, externe gerichtheid en het ontwikkelen naar een netwerkorganisaties de ambitie is.

 

Hoe?

Trainer is Dees van Oosterhout

2 ochtenden/middagen

Deze training wordt alleen in company gegeven.

Kosten: op aanvraag

Meer informatie:

Voor meer informatie stuur een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.