Training Procesinterventies

De training Procesinterventies is een 2 daagse training en het vervolg op de training Procesontwerp.

In deze training zetten we aan de hand van eigen casuïstiek de momenten centraal dat het stroef gaat in een proces. De momenten dat er weerstanden ontstaat, commitment er toch niet echt blijkt te zijn en dat een interventie nodig blijkt. Wat doe je dan als procesregisseur, welke methodieken en creatieve technieken heb je bij de hand om het proces weer vlot te trekken en vooral ook: wat doet het met jezelf. Hoe zorg je er voor dat je niet zelf degene bent die een effectieve oplossing in de weg staat.

Doelstellingen/resultaten

 • Je krijgt inzicht in de (eigen) afweermechanismen en de manier waarop dit oplossingen kan blokkeren en leert een systeemanalyse te maken, waarbij jouw eigen rol centraal staat.
 • Je kunt het onderscheid tussen interventies op systeemniveau, groepsniveau en individueel niveau maken en deze benoemen binnen de eigen casuïstiek.
 • Je hebt creatieve interventietechnieken op de verschillend niveaus geoefend en kunt die toepassen binnen de eigen werksituatie.
 • Voor elke interventie op elk niveau werken we met
  -          Persoonlijke cases
  -          Rollenspelen
  -          Passende interactieve technieken
  -          Passende theorie

Doelgroep

Voor iedereen die de basistraining Procesontwerp heeft gevolgd en verdere verdieping wil op de eigen creatieve stuurvaardigheden om deze in te zetten in situaties waarbij sturen op gedragen besluitvorming een kritische succesfactor is.

 Groepsgrootte (max)

10

Duur

2 dagen (zonder overnachting)

Investering

 €1.190,00 exclusief 21% BTW

Vooropleiding

HBO werk en denkniveau en ervaring in complexe projecten en/of processen.

Aanmelding

Deze training wordt zowel incompany als met open inschrijving georganiseerd.

Neem voor meer informatie en planning contact met ons op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.